Vilken säsong är perfekt för att renovera köket?

Kommer du att renovera och göra om ditt befintliga kök? Att drömma om ett renoverat kök är lycka. Eller tänker du bara på arbetet? Finns det något som är en idealisk säsong för renovering? Våra experter talar. De ger dig för- och nackdelarna med köksrenovering per säsong.

Trampa snö på vintern

På vintern är dagarna korta och kalla. På köksgolvet bildar snön små vattenbassänger på grund av skor som inte togs av. Att gå ut? Aldrig! Håll dig inne med en varm kopp chokladmjölk och beundra den vita snömatta från köksfönstret.

Nackdelar renoverar på vintern

Vi har redan beskrivit problemet med köksrenovering på vintern ovan. Snön och kylan kan göra att huset blir kallt under renoveringen. Lyckligtvis kommer vi i de flesta fall att renovera ditt kök inom en dag. På detta sätt minimerar vi dina besvär.

Fördelarna med att renovera på vintern

Använd kylan till din fördel! På detta sätt kan innehållet i frysen och kylen ställas ut. Maten kommer inte att bli dålig medan dina nya köksapparater installeras.

Nytt kök under våren

Vårsolen jagar bort de långa vinterdagarna och kastar nytt ljus på köket. Det kan tas bokstavligen. Strålarna är inte bara varmare, de ser också varmare ut. Vädret förändras och naturen kommer till liv. Tid för förnyelse. Vilka är för- och nackdelarna med att dekorera ditt befintliga kök på våren?

Nackdelar med att renovera på våren

Trots solens strålar förblir vädret på våren mycket föränderligt. En dag går du ut i en t-shirt och nästa dag kan du ta på dig dina stövlar igen. Naturligtvis hindrar det inte våra proffs från att arbeta för dig.

Fördelarna med att renovera på våren

Solen sätter ditt befintliga kök i ett nytt ljus. De färger och material som du har valt är omedelbart synliga tack vare allt detta solljus. På detta sätt kan du genast njuta av ditt renoverade kök.

Grill efter en köksrenovering på sommaren

Nackdelar med att renovera på sommaren

Renovering på sommaren innebär att du kan njuta av en hemlagad middag på terrassen en dag mindre. När allt kommer omkring kommer vår installatör att ta hand om ditt befintliga kök. Lyckligtvis gör vi allt det som du hade svettats för och du kan oftast njuta av ett renoverat kök efter ett dygn.

Fördelarna med att renovera på sommaren

Soltimmarna är optimala sommaren och det är dagsljus under lång tid. Det underlättar arbetet. Du kan fortsätta arbeta med naturligt ljus. Efter renoveringsdagen kan du njuta av en grill till rostade bröd i ett renoverat kök.

Renovera befintligt kök under hösten

Bladen faller från träden och dagarna förkortas. Regnradaren kontrolleras ofta under hösten för att vara förberedd för dåligt väder. Vilka kläder bär vi på jobbet eller skolan? Skolåret har nu verkligen börjat och läxor görs ofta vid köksbordet.

Nackdelar med att renovera på hösten

Vädret är den största syndaren på hösten. Den hårda vinden och lövfallet får köksgolvet att se snyggt ut under en renovering. Lyckligtvis, tack vare våra hantverkare, behöver du inte sitta i dammet länge, eftersom vi ofta renoverar kök inom en dag.

Fördelar med att renovera på hösten

På hösten kan du få det hårda vädret att fungera också för dig. Ofta är det kallt för att tömma kylskåpet och hålla innehållet svalt ute.
Våra proffs kommer att arbeta för dig i alla väderförhållanden. Vill du veta mer om att renovera ditt befintliga kök? Kontakta oss omedelbart för en köksrenovering i Malmö!