Modernitet möter funktionalitet

Moderna köksdesigner har allt i sikte – inklusive funktionalitet

Moderna kök är mycket populära. De släta fronterna i trä, lack eller glas utstrålar självsäker design och garanterar med sina olika stilar en minimalistisk, puristisk känsla. Generöst utformade skåpelement och utdrag, som elegant förstorar köket och expanderar det, är mycket populära. Det handlar dock inte bara om optiken utan samtidigt läggs stor vikt vid funktionalitet. De övre och nedre skåpen erbjuder attraktivt förvaringsutrymme för massor av disk, värdefulla köksredskap, alla slags köksredskap och livsmedel. Krukor, stekpannor, förvaringsburkar och bestick har gott om plats i de breda lådorna och är alltid redo att lämna för de olika matlagningsäventyren.

Moderna kök håller också ett öga på diskbänken, spisen och kylskåpet. Den så kallade arbetstriangeln är oerhört viktig för ett smidigt och snabbt flöde av köksarbete. Utan att behöva gå långa sträckor för att hälla pastavattnet i diskbänken eller för att ta ut smöret ur kylen för att steka, blir vardagens kök enklare. Att designa modernt betyder inte att man tappar bort den perfekta kombinationen av tvätt, matlagning och kylning. Genomtänkt planering är det bästa och slutgiltiga i köksplaneringen och ger köksrummen det lilla extra – oavsett vilken stil köksentusiasten väljer.

Köksatmosfär som bäst

Kombinationen av olika material är välkomna. I synnerhet varma trätoner kombineras med ett konkret utseende, mörk kropp, men också lätta kök. Naturligheten hittar också sin väg in i moderna kök och ger köket en hemtrevlig touch. Den trendiga industriella stilen blir modern och mysig och ligger långt ifrån steril eller tråkig känsla. Även här försummas inte funktionaliteten. Många av de nya ytorna har en praktisk tätning mot fingeravtryck så att oljiga fingrar eller fingrar som är klibbiga med deg inte lämnar några permanenta märken. Detta säkerställer renhet och hygien samtidigt.

Dessutom är arbetsytorna perfekt upplysta med skicklig belysningsplanering och skapar en extremt trevlig köksatmosfär. LED-lampor och remsor integrerade i köksskåp eller hyllor ger ljus in i köket, liksom indirekt upplysta glasskåp. Dina favoritglas och koppar iscensätts samtidigt. En mycket effektiv och elegant lösning är undergolv i väggskåp i glas med direktintegrerad belysning. Små öar av ljus i nischens bakvägg eller gömda i golvlister skapar en extra mysig atmosfär. Till detta kommer de nya, fördelaktiga teknikerna för belysning. LED-lampor lyser inte bara i kallvitt utan kan också justeras kontinuerligt till olika färgtemperaturer upp till varmvitt. Radiofjärrkontroller eller smartphones och surfplattor styr enkelt ljusstyrkan och önskade ljusfärger för de enskilda ljuskällorna. Beroende på tid på dagen och ljusförhållandena kan köket enkelt sättas i rätt ljus och förvandlas till en bra plats för kulinariska läckerheter.

Extra hög och extremt smal

I tider med begränsad bostadsyta krävs genomtänkta kökslösningar för att rymma alla redskap som ständigt behövs i köksutrymmet. Extra höga skåp och hyllor i moderna kök imponerar med sin eleganta skåpkaraktär eller integrerade lamellfronter och samtidigt sätta starka accenter. Mycket bekvämt och funktionellt: väggdelarnas sidodjup kan utformas varierande upp till minst 360 mm djup, vilket skapar mer utrymme för alla dina favoritartiklar i köket. Inbyggda köksmaskiner som ugnar och co. Kan enkelt integreras i köksfronten på axelhöjd och göra köksarbetet mer än trevligt.

De nya, ultratunna sidopanelerna i moderna kök med en tjocklek på tio mm är iögonfallande. Om täckhyllor och bänkskivor också väljs i den smala versionen får de moderna köken ett imponerande elegant utseende. Speciellt i kombination med extra höga skåp och i små rum utstrålar de intressant designade köken en lätthet som ger den moderna karaktären liv. Multifunktionalitet är högsta prioritet.

Behöver du hjälp med utformningen av ditt kök? Vi är specialister inom köksrenovering och finns här för dig genom hela processen. Vi ger dig gärna råd om design och vi har ett team bestående av mycket skickliga hantverkare som dagligen utför köksrenoveringar runt om i hela Malmö. Kontakta oss du också!