De fyra populäraste kökstrenderna idag

Vill du byta ut eller renovera ditt kök under det nya året? Då är det naturligtvis bra att veta vad kökstrenderna är för det kommande året. För att hjälpa dig med detta har vi listat de mest populära kökstrenderna åt dig!

Mörka kök

Förra året var detta en av de mest kända trenderna i det mörka köket. Denna trend kommer också att fortsätta i år. Utseendet på ett mörkt kök är mycket elegant och har också många fördelar. På grund av den mörka färgen ser du inte snabbt att köket är smutsigt, färgen är lätt att kombinera med andra material och det är ett riktigt blickfång i huset!

Det handlar om detaljerna

Under det kommande året kommer kök att handla om detaljer. Du kan tänka på kökets delar i speciella material som mässing eller koppar. Till skillnad från olika typer av sten ger detta ett varmt utseende. Tänk till exempel en diskbänk, handtag eller fläkt av koppar. Du kommer också att se en hel del gyllene detaljer i år. Detta ger en fin kontrast till exempelvis ett mörkt kök.

Ett hållbart kök

Hållbarhet blir en allt viktigare del av våra liv. I år kommer du att se detta i två områden i köket:

  • Med materialet. Det första du möter hållbarhet i köket är med materialet. Det är viktigt att till exempel köksdörrarna eller kökslådorna är tillverkade av återvunnet material eller resterande material.
  • Titta och känna i köket. Materialet kommer inte bara att bli hållbart i år, kökets utseende kommer också att vara hållbart. Du kan skapa denna effekt genom att använda naturliga produkter när du möblerar köket. Tänk på trä och marmor.

Grönt!

En trend som passar bra med det hållbara köket är färgen grön och det är exakt köksfärgen i år! Oavsett vilken nyans av grönt du väljer, är det alltid bra.

Kontakta oss för en köksrenovering i Malmö!